Kennissessie C#11 & .NET7 met Fons Sonnemans

Microsoft is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen en het implementeren van nieuwe features voor C# en .NET7. Van deze veranderingen wil je natuurlijk continu op de hoogte zijn, zodat je dit direct kan implementeren in je werkzaamheden. Daarom hebben wij van Covadis Microsoft MVP Fons Sonnemans uitgenodigd voor een kennissessie bij ons op het kantoor in Doetinchem.

Fons is voor ons geen onbekende, hij heeft namelijk al eens eerder zijn kennis met ons gedeeld. Benieuwd hoe dat is gegaan? Check dan eens dit artikel.

Donderdagavond 19 maart om 17:00 was het zo ver, de kennissessie over C#11 en .NET7. Terwijl de collega's en bezoekers genoten van een buffet, maakt Fons zich klaar om ons te voorzien van echt breinvoer.

Na het eten ging de sessie dan echt van start. Fons heeft in de sessie verschillende nieuwe features van C#11 en .NET 7, zoals de required modifier, generic math support & raw string literals. Fons heeft de nieuwe syntax features en hierbij ook de benchmarks laten zien, waarbij performance verbeteringen zichtbaar werden. Dit alles deed hij aan de hand van zijn presentatie en de nodige ondersteunende demo's.

Het was vooral interessant om te zien op welke manier Microsoft op de achtergrond bezig is om C#/.NET beter te laten performen en met welke nieuwe features ze komen en wat de achterliggende denkwijze daarbij is.

Stephan

Na afloop van de kennissessie was iedereen welkom om nog te blijven hangen voor de borrel. Tijdens de borrel konden de gasten genieten van een (alcoholische) versnapering en hun laatste vragen stellen aan Fons en elkaar. Het was een zeer geslaagde sessie en we hopen jullie te zien bij de volgende meet-up!