Online applicatie voor urenregistratie

Efficiënt uren en ritten doorgeven op locatie

Legitiem uit Duiven is een specialist in het controleren plus inventariseren van gegevens voor diverse heffingen en belastingen. Hiervoor werken ruim honderd Legitiem-inspecteurs door het hele land. Legitiem is al sinds 2005 partner van Covadis. Zodoende heeft het softwarebedrijf al behoorlijk wat toepassingen gerealiseerd voor Legitiem.

Al die inspecteurs werken niet op vaste tijden. Voor de hondenbelasting gaan zij bijvoorbeeld ook ’s avonds op pad. Dit zorgt voor veel verschillende werktijden. Daarnaast werken zij in heel Nederland. Ze zijn dan weer aan het werk in Maastricht en dan weer in Pekela. 

De vraag:

Een efficiënte en overzichtelijke manier om uren en ritten te registreren

Op de oude wijze vulden de inspecteurs aan het einde van de dag hun uren en ritten in. Denk bijvoorbeeld aan vier uur en tachtig kilometer. Deze stuurden ze dan, veelal via de mail of telefoon, door aan hun coördinator. De coördinator controleerde deze gegevens om ze vervolgens door te geven aan Legitiem. Hier voerde een andere collega ze handmatig in. 

Dit systeem vergt veel dubbele invoer van verschillende mensen met allerlei extra handelingen of verzendingen. Hierdoor is het foutgevoelig en onnodig traag.  

De oplossing:

De Legitiem urenregistratie webapplicatie

Covadis heeft een toepassing voor Legitiem gerealiseerd waarin inspecteurs via hun mobiele telefoon in een applicatie direct hun uren kunnen invullen. Dat betekent dat ze de handeling op locatie, dus altijd en overal, kunnen uitvoeren. De coördinator krijgt hier na verzending direct een melding van en kan het op zijn eigen mobiel direct controleren en eventueel accorderen of afwijzen.  

De applicatie is gekoppeld aan de salarisadministratie. Hierdoor komen de gegevens daar direct in terecht, zonder dat er dubbel ingevoerd of verzonden hoeft te worden. Dit bespaart tijd en de foutkans krimpt aanzienlijk. De applicatie is tevens gekoppeld aan een Exact administratiepakket, waardoor meteen te zien is aan welk Legitiem-project de uren en kilometers besteed zijn. 

Techniek 

De voor Legitiem gerealiseerde applicatie is ontwikkeld met de volgende technieken: 

Bekijk hier andere projecten van Covadis voor Legitiem.