Planningsmodule betonspecialist

Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke engineering planning

Mombarg Beton uit Ulft is al meer dan dertig jaar specialist in de betonbranche. Covadis is de software-partner van de innovatieve onderneming. Covadis en Mombarg werken inmiddels jaren samen en zodoende heeft Covadis verschillende oplossingen voor Mombarg gerealiseerd. Waaronder deze planningsmodule.

De betononderneming uit de Achterhoek is zeer ervaren in het leveren van prefab kelders, putten, bouwelementen en casco’s. De klanten van Mombarg bestaan onder anderen uit aannemers, bouwmarkten en particulieren. Als het gaat om automatisering lopen zij voorop in de betonsector. Dat wil Mombarg nu ook laten doorwerken in hun planning.

De vraag:

Meer overzicht in de engineering planning

Mombarg wil een beter beeld van wanneer wat moet gebeuren in de engineeringsfase en ze willen dat via de planning bereiken. Dat geldt voor acties aan de kant van Mombarg zelf, maar ook aan de kant van leveranciers en klanten. Mombarg wil sneller ingrijpen als er tijdelijk minder capaciteit is of de aanlevering langer duurt dan verwacht. Daarnaast willen ze meer inzicht in projecten. Een engineering planning verloopt over een periode van twaalf weken.

De oplossing:

De Mombarg planningsmodule

Covadis heeft een planningsmodule ontwikkeld op basis van een Gantt-grafiek. Een diagram als deze wordt gebruikt als hulpmiddel bij projectmanagement. Het bestaat uit een aantal rijen waar de activiteiten in staan. In balken kun je weergeven hoeveel doorlooptijd er is. Hierin staat de planningsvolgorde overzichtelijk weergegeven.

In twaalf weken kan er veel veranderen. Mensen gaan op vakantie of leveringen lopen uit door externe factoren. In zulke gevallen kan het gebeuren dat er een project naar achter wordt geschoven. Misschien kan een ander project dan juist naar voren getrokken worden omdat daar wel voldoende capaciteit voor is en middelen voor zijn.

Zodoende kan er sneller en efficiënter op veranderingen worden ingespeeld. De leverancier heeft ook inzicht in de planning, waardoor zij hun planning eventueel ook kunnen aanpassen. Bovendien is het eenvoudig om de stand van zaken te laten zien aan de klant vanwege de filtermogelijkheden en overzichtelijke presentatie.

Hoe werkt de planningsmodule?

De gebruiker kan een taak in het overzicht eenvoudig aanpassen. De werkzaamheden die er in staan kunnen gemakkelijk herschikt worden zonder dat alles in de war raakt. Taken verspringen niet ineens in het scherm en uitgeschreven acties blijven gewoon waar ze horen. Het is heel gemakkelijk om even iets naar voren te halen of uit te stellen.

Welke techniek is er gebruikt?

Voor de ontwikkeling van deze toepassing is gebruik gemaakt van:

- .NET Core
- JavaScript
- SQL server

Aan de applicatie hebben meerdere ontwikkelaars, een softwarearchitect, een tester en een projectleider/analist gewerkt.

Lees hier meer over andere applicaties van Covadis.