Innovatielab

De speelplaats voor IT-avonturiers

Het Innovatielab is een unieke afdeling binnen de muren van Covadis. In dit lab worden allerlei prototypes ontwikkeld en nieuwe technieken getoetst, getest en afgewogen. Opdrachtgevers leveren uitdagende vraagstukken aan, het Innovatielab werkt de mogelijkheden uit. Is er een gloednieuwe techniek in softwareontwikkeling? Het Innovatielab onderzoekt dan of deze bruikbaar is voor de opdrachtgevers.

Met andere woorden, het Innovatielab is eigenlijk de Research & Development-afdeling van Covadis. Onder het scherpe, toeziende oog van de projectleider wordt hier zorgvuldig met de nieuwste techniek aan de gaafste software gewerkt.

Prototypes

Want zorgvuldig moet het. Explosies en lichtflitsen zijn aan de orde van de dag. Dat heb je met experimenten. Gelukkig moet je wel intelligent en talentvol zijn om überhaupt de witte jas aan te mogen trekken, anders was het levensgevaarlijk. Als laborant mag je werken met allerlei innovatieve technieken om zo de mooiste prototypes en proof of concepts voor onze opdrachtgevers op te leveren. Jij bent de pionier in de duisternis van de nieuwste softwaretechniek. Uiteraard heeft mannetje Addick ook nog iets te zeggen over het innovatielab.

“De ontwikkelaars in het lab zijn jonge, leergierige professionals”, zegt hij. “Er zijn ontzettend veel bewegingen op het gebied van softwareontwikkeling. Het Innovatielab onderzoekt dit en geeft de resultaten door aan de andere medewerkers van de organisatie.”

Lees hier meer over de projecten van het Innovatielab.

Het Innovatielab onderzoekt de bewegingen op het gebied van softwareontwikkeling

Addick Hutzezon – alleskunner van Covadis

Ontwikkelteam

Uiteraard zit je niet alleen maar in het lab opgesloten. Je werkt nog altijd voor onze opdrachtgevers, dus uiteindelijk zul je je bevindingen gaan toepassen in een ontwikkelteam. Zo zie je jouw onderzoek en resultaten in de praktijk aan het werk. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Sommige onderzoeken zijn zo vooruitstrevend, dat de toepassing misschien iets langer op zich laat wachten. Gelukkig heb je dan ons lab tot je beschikking om jouw experiment tot een goed einde te brengen.

Nieuwe techniek, krankzinnige opdrachten, meelevende opdrachtgevers en af en toe een harde knal. Je maakt het allemaal mee in ons Innovatielab. Heb jij interesse in ons lab? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wie weet ben jij onze volgende laborant. Oefen maar vast op je maniakale lach, misschien word je er wel beter in dan Anouk.