Wat ontwikkelen de developers op de R&D-afdeling?

Liam en Dailen vertellen meer over hun projecten

De R&D-afdeling van Covadis is de plek waar talentvolle ontwikkelaars afstuderen en meewerken aan innovatieve projecten. Zo nu en dan nemen we een kijkje op deze afdeling om te zien wat er zoal gebeurt. Twee talentvolle HBO-ICT studenten vertellen meer.

Liam werkt al geruime tijd mee met een veelzijdig ontwikkelteam van Covadis. Hij besteedt veel tijd aan een project voor een enkele opdrachtgever. Dailen draait volledig mee in een ontwikkelteam waar hij meewerkt aan het ontwikkelen van een nieuw facturatiesysteem.

Werken met Angular

“Momenteel ben ik bezig met het verrichten van aanpassingen in de architectuur van een bestaand project”, vertelt Liam. “Het gaat om fundamentele ontwerpwijzigingen. Er wordt aan de frontend gewerkt met Angular en Redux. De backend is al vrijwel helemaal opgezet. Deze moet verbinding maken met een externe API die weer verbonden is met allerlei sensoren.”

“De applicatie is oorspronkelijk gebouwd in .NET MVC. Dat is nu Angular geworden. Door het gebruik van API’s is er een lossere koppeling tussen de frontend en de backend. Het wordt bijvoorbeeld eenvoudiger om er een mobiele app overheen te bouwen. Het is dan minder lastig om losse componenten aan te maken en te herindelen. Je kunt het vergelijken met Lego-blokjes die in en uit elkaar worden gehaald.”

“Het ecosysteem van Angular wordt steeds volwassener en stabieler. Hierdoor worden er meer applicaties mee ontwikkeld. Er zijn dan ook steeds telkens mogelijkheden om Angular in te zetten. Wanneer ik dit bespreek in het team, merk ik dat mijn inbreng wordt gewaardeerd. De persoonlijke begeleiding bij Covadis is sowieso top. Ik heb het enorm naar mijn zin hier”, besluit Liam.

Meedraaien in sprints

Ook Dailen heeft het naar zijn zin bij Covadis. Hij werkt op een andere afdeling dan Liam.

“Ieders mening telt en er is veel ruimte voor grapjes”, vertelt Dailen. “Met de sfeer zit het goed.”

Dailen is een volwaardig lid van het ontwikkelteam. Wat verricht hij voor werkzaamheden?

“Ik draai mee met het team in de sprints. Ik ben dus vooral bezig ben met het ontwikkelen en testen van het nieuwe facturatiesysteem. Tevens ben ik bezig met het checken van code en het synchroniseren van databases. Er worden in het facturatiesysteem facturen gegenereerd op basis van gegevens die gemeten worden met slimme meters. Dat hele systeem wordt vernieuwd. Ik help daarin mee met testen en ontwikkelen. Daarbij bestudeer ik ter controle ook de code van andere ontwikkelaars.”

“Daarnaast heb ik gewerkt aan een webapplicatie die automatisch facturen test. Als een factuur door het testsysteem gaat, wordt deze vergeleken met een ouder exemplaar om zo de verschillen te constateren. Op basis hiervan wordt bepaald of eventuele veranderingen wel of niet wenselijk zijn. Als dit niet het geval is, lost het team de problemen op zodat het gewenste resultaat wel uitkomt.”

“Mijn kennis wordt hier aardig op de proef gesteld. Het is behoorlijk uitdagend. Ik ontwikkel ook software voor de frontend. Hoewel ik sterker ben in backend ontwikkeling, lukt het in de frontend goed om mijn werk te doen”, zegt Dailen tot slot.

Met Liam en Dailen zit het wel goed bij Covadis. De R&D-afdeling, ook wel het Innovatielab, levert genoeg uitdaging op voor de talentvolle stagiairs. Ben jij ook geïnteresseerd in een stage bij Covadis? Of zoek je misschien een baan in de software development? Bekijk dan nu de vacatures.