Stijgen naar ongekende hoogte tijdens de Covadis LAN-Party

Terwijl de vrijmibo’s bij vele bedrijven van start gaan, houden onze Covadianen een LAN-Party. Twee keer per jaar organiseren we bij Covadis een LAN-Party waarbij ontwikkelaars samen gamen. Dat was tijdens ‘The Sky is the limit’ editie niet het enige. Benieuwd wat we deze avond nog meer voor onze Covadianen in petto hadden? Lees dan verder!

Vrijdagmiddag 16:30 uur, de eerste ontwikkelaars komen naar beneden gelopen met hun pc’s onder de arm. De eerste collega’s beginnen met het neerzetten van hun, vaak zelfgebouwde computers. Je weet niet wat je ziet. Vele behuizingen zijn doorzichtig waardoor er een complete lichtshow tevoorschijn komt. Van opbouwen krijg je trek. Dus door het volgende programmaonderdeel: pizza’s! 

Pizza’s 

De kantine van Covadis is omgetoverd tot een lopend buffet met allemaal verschillende soorten pizza’s! Er werd heerlijk gesmikkeld. Maar dit was niet alles. Want onze facilitaire held, Jelle had nog wat lekkers in petto. Iets waar schijnbaar de hele dag al over werd gesproken. De kippie-pan! Je hoort het al wel, de gezonde groenten bleven vooral links liggen. Maar op zo’n avond mag dat. 

Mario Kart 

Er werd niet alleen gegamed op de pc. Een grote groep coureurs nam het tegen elkaar op tijdens een potje Mario Kart. De leeftijd liep uiteen, want zelfs de kids van onze ontwikkelaars wisten de weg op de verschillende circuits. Het was een onwijs spannende race. Tijdens de finale wist Luca te winnen van Stephan voor de gouden beker. Stephan ging er met de zilveren bokaal van door en Luc eindigde op een mooie derde plek. Top gedaan jongens!

VR-simulatoren

Onze ontwikkelaars stegen deze avond diverse malen naar ongekende hoogtes. In de Motion VR Flight simulator moest je door meerdere ringen vliegen. Balans was key. 

Naast dit indrukwekkende apparaat stond er nog een Flight Simulator. In deze seat was je een volwaardig piloot. De opdracht luidde: Vlieg naar je huis. Geen gemakkelijke opdracht als je het aan onze piloten vraagt. Wel uitdagend. De simulatoren waren een leuke toevoeging aan de avond. Sommige collega’s waren niet meer weg te slaan.

Het was vooral erg leuk. Je hebt dankzij de VR-bril en het meebewegende platform echt het idee dat je zelf vliegt. Het was zeker in het begin best lastig om dat platform in balans te houden, maar als je het eenmaal doorhebt is het eigenlijk best simpel. - Jelle Dimmendaal

Het was weer een geslaagde editie van de Covadis LAN-Party. De laatste ontwikkelaars trokken rond 02:30 uur de deur achter zich dicht. Tot de volgende!