Pizza's, nieuwe technieken en veel gezelligheid

De kantine werd omgetoverd tot een waardige werkplek voor developers en de verschillende soorten pizza’s werden besteld. De eerste editie van de Covadis pizza-avond is een feit. Het was een geslaagde avond waar developers aan de slag zijn gegaan met nieuwe technieken die zij eerder van Gerald Versluis geleerd hebben. 

De nieuw technieken: .NET MAUI en Blazor

 .NET MAUI

.NET MAUI biedt flexibele en tegelijkertijd krachtige manier om apps te creeren voor Android, IOS, macOS en Windows. Je maakt hiervoor gebruik van C# en .NET, in plaats van native talen zoals Java/Kotlin en C#.

Blazor

Blazor is een open source framework om moderne webapplicaties mee te ontwikkelen. Moderne webapplicaties zijn snel en responsive. Daarnaast bieden ze ook een goede gebruikerservaring door asynchroon met de server te communiceren. Kortom: een gebruiker moet niet het gevoel hebben dat hij/zij op een website zit, maar en applicatie gebruikt. Met Blazor kun je deze applicaties ontwikkelen in de vertrouwde omgeving van C# en .NET, wat voor .NET ontwikkelaars natuurlijk een mooi voordeel is. 

Covadis pizza-avond

Na een werkdag drupte de Covadis kantine langzaam vol met developers. De werkplekken werden geïnstalleerd, maar voordat er gewerkt kon worden werden de magen gevuld. Aan de titel van het event raad je vast al met wat. In groepen gingen de developers aan de slag. Er werd onder andere een administratie systeem voor je kat ontwikkeld. Het was een hele geslaagde en vooral ontspannen avond! 

Als je bekend met .NET dan kun je makkelijk een desktop applicatie bouwen.