Maak kennis met onze nieuwe projectmanager!

John Verbeek is de nieuwe projectmanager bij Covadis. Hij versterkt de gelederen van Covadis sinds 1 februari 2021. Hoog tijd dus om John eens aan jullie voor te stellen middels een interview en te bespreken waarom juist deze baan hem op het lijf is geschreven!

Wie is John?

John woont samen met zijn vriendin in Driel, is Feyenoord-fan, een fervent volger van de Formule 1 en van Max Verstappen in het speciaal. Op de vraag of hij zelf ook sport antwoordde hij: “Ik fitness, maar dat is vooral plichtmatig en golf graag samen met mijn vriendin. Goed gezelschap, lekker wandelen en tegen een balletje aanslaan, goed voor de ontspanning!”.

John is naast sportief een ware gadgetfreak. De nieuwe AirTag van Apple had hij als één van de eersten in Nederland in huis. Daarnaast zijn alle lampen in zijn woning, behalve die op de overloop, “smart”. Ook knutselt hij graag aan zijn Rasberry Pi.

Waarom wilde John graag bij Covadis werken?

Op deze vraag gaf John het volgende antwoord: "Er zijn meerdere componenten die mij erg aanspraken aan Covadis. In de eerste plaats de open en no-nonsense bedrijfscultuur, die goed bij mij en de manier waarop ik graag werk past.” Daarnaast vindt John een bijkomstig voordeel dat je bij Covadis op een vaste plek werkt en geen uren meer in de auto hoeft te zitten."

Maar de belangrijkste reden voor John was de functieomschrijving van projectmanager bij Covadis, die naadloos aansloot op zijn wensen. "Als projectleider bij Covadis ben ik de de schakel tussen klant en ontwikkelteam. In deze rol zorg ik voor een soepele communicatie tussen alle (externe) stakeholders, vertaal ik functionaliteiten richting het ontwikkelteam, help ik de klant om realistische doelen te stellen en om uiteindelijk het best mogelijk resultaat te behalen. Kortom, precies wat ik graag doe!" Aldus John.

Hoe zijn de eerste maanden bij Covadis bevallen?

"Het belangrijkste in mijn job vind ik dat we samen mooie software maken en plezier hebben tijdens dit proces. In mijn eerste maanden bij Covadis heb ik gemerkt dat juist voor deze componenten alle ruimte is." Daarbij gaf John aan dat ieder project, klant en ontwikkelaar uniek is en daardoor vraagt om een aanpak op maat. 

In de eerste maanden bij Covadis zijn al deze elementen wel voorbij gekomen volgens John. "Op dag één word je direct in het diepe gegooid en ben je verantwoordelijk voor je eigen projecten, team en klanten. Dit betekent natuurlijk niet dat je aan je lot wordt overgelaten, iedereen in de organisatie staat voor je klaar en is erg behulpzaam." Covadis vindt het erg belangrijk dat medewerkers kunnen excelleren. Wij faciliteren hiervoor tools en de middelen. De teams mogen uiteindelijk zelf invullen op welke manier zij de mooiste resultaten kunnen boeken. Als projectmanager speel je hierin een cruciale rol.

Balans tussen de klant en het team. Als dat goed zit, kom je tot de mooiste resultaten.

John Verbeek - Projectmanager

Adviseer jij andere projectmanagers om bij Covadis te gaan werken?

"Covadis biedt je erg veel vrijheid in je functie. Dat geeft je veel mogelijkheden, maar ook veel verantwoordelijkheid. Er liggen weinig dingen vast en daarnaast is de open bedrijfscultuur wel iets dat bij je moet passen. Dat betekent dat je sterk in je schoenen moet staan en dat je een duidelijk visie moet hebben over hoe jij samen, met de klanten en het team, de beste resultaten boekt."

Maar zegt John, als je die visie hebt en verantwoordelijkheid aankunt, dan is Covadis een fantastische werkgever die jou de ruimte geeft om te doen waar jij goed in bent.