Kennissessie .NET MAUI, .NET Blazor – Gerald Versluis

Grote tenten met heaters stonden klaar om alle bezoekers op te vangen. De inloop was van 17:00 tot 18:00, zodat alle bezoekers direct vanuit werk konden aanschuiven voor een heerlijk buffet. Er waren ruim 50 ontwikkelaars geïnteresseerd in het verhaal van Gerald Versluis over .NET MAUI en Blazor.

.NET MAUI is het nieuwe framework van Microsoft voor cross platform application development. Je kunt er op basis van een codebase applicaties voor iOS, MacOS, Windows en Android mee ontwikkelen. De software achter .NET MAUI zet de geschreven code om naar een platformspecifieke applicatie waardoor de performance van de applicaties ook goed blijft. Blazor is een front-end framework van Microsoft voor het ontwikkelen van dynamische webapplicaties. Eerder kon dit alleen via Javascript, maar tegenwoordig kan je door middel van Web Assembly C# code in je browser uitvoeren. Gerald liet van beide frameworks mooie voorbeelden zien. Maar hij besteedde vooral aandacht aan hoe je Blazor componenten kunt gebruiken in je .NET MAUI applicatie. Hierdoor kan je webelementen gebruiken in je Native app. Waardoor je nog sneller kunt ontwikkelen! Leuk om te melden dat Gerald zelf ook aan het product werkt.

De kennissessie zat bomvol met informatie, leuke mensen en lekkere hapjes. - Maxim

Na de interessante presentatie applaudisseerde het publiek luidt voor Gerald, en terecht! Het was een compleet verzorgde avond, waar kennisdeling centraal stond, maar het ook nog een gezellig was. Tijdens de afsluitende borrel werd er nog een hele poos bijgepraat.

 

Tot de volgende kennissessie!