Kennismaking met twee talentvolle ontwikkelaars

Ontmoet Robin en Erik

Twee nieuwe talentvolle ontwikkelaars versterken sinds augustus onze teams met hun kennis en kunde. Robin en Erik hebben allebei in het verleden al een stage gelopen bij Covadis. Sterker nog ze hebben zelfs aan hetzelfde project gewerkt, Robin alleen een half jaar eerder dan Erik. Beiden zijn het ontwikkelaars in hart en nieren, wat natuurlijk perfect past bij de rest van de collega's. Tijd om eens beter kennis te maken met de heren.

Erik

Erik is 21 jaar en komt uit Zutphen. In zijn vrije tijd is hij erg actief bij de scouting en in het weekend pakt hij vaak de mountainbike uit de schuur. Deze zomer is Erik afgestudeerd aan de HAN en sinds augustus maakt hij onderdeel uit van één van onze ontwikkelteams. Binnen het team maken ze Erik blij met lastige berekeningen, moeilijke problemen en complexe architecturen.

Robin

Robin is 25 jaar, komt uit Aalten en is, na het succesvol afronden van de opleiding HBO Software Engineering aan het Saxion te Enschede, bij Covadis aan de slag gegaan. In zijn vrije uurtjes wandelt hij graag met de hond en speelt hij Truck Simulator, zowel de USA- als Europese variant. Robin houdt van lastige problemen en ondersteunt graag collega's bij het oplossen van deze problemen.

Zelfstandigheid en tempo

Het viel Erik op dat de meewerkstage erg veel lijkt op hoe het er nu als ontwikkelaar aan toe gaat. Het verschil zit hem vooral in het het verantwoordelijkheidsgevoel, dit voel je als volwaardig ontwikkelaar veel meer dan in je rol als stagiair. Tijdens je stage heb je altijd een buddy die met je meekijkt. Als vaste medewerker wordt er meer zelfstandigheid gevraagd. Robin beaamt dit en zegt aan dat het vooral erg snel gaat. Er wordt verwacht dat je daarin goed meekunt en het tempo van het team kunt volgen.

Projecten

Erik is direct gestart met een project voor één van de langstlopende klanten van Covadis: NedGraphics. Hij werkt aan een nieuw project om bestaande software op den duur te vervangen. De uitdagingen liggen vooral in de datagrootte en de complexiteit van het domeinmodel. In het project wordt onder andere gewerkt met Entity Framework en .NET Core.

Robin is onderdeel van een ander ontwikkelteam van Covadis en werkt aan het project voor een demontagebedrijf. Het team werkt aan een systeem waarin verschillende bedrijfsprocessen van de klant worden geautomatiseerd zoals: facturatie, relatiebeheer en verkoopgegevens. Bij het project wordt net als bij het project van Erik gebruik gemaakt van de Microsoft-stack. Alleen wordt er bij de klant gebruik gemaakt van WPF, om beter aan te sluiten op een aantal specifieke wensen vanuit de klant, waarbij de belangrijkste is dat de klant gebruik wil maken van een on-premise-oplossing.

Uitdagingen en diversiteit

Robin en Erik geven allebei aan dat ze het prettig vinden dat ze al een tijd aan hetzelfde project werken. Ze waarderen het dat hiervoor ruimte is bij Covadis en dat er rekening wordt gehouden met hun wensen. Binnen het project is er nog meer dan voldoende uitdaging zegt Erik. Het is een nieuw project, dus de gehele architectuur met front- en back-end moet nog worden opgezet. Daarnaast wordt er ook een complex datamodel gebruikt dat vanuit een XML-bestand opgezet in Oracle en PostgreSQL.

Erik Knaake - Software Developer

Andermans code en klantwensen

Voor Robin was het meeste wennen om in de code van iemand anders te werken. Andere ontwikkelaars maken andere keuzes en soms zijn er dingen die je zelf anders zou doen. Erik geeft aan dat hij het lastig vindt dat klanten zelf nog niet altijd precies helder hebben we ze willen hebben. Dat levert uitdagingen op wanneer je bepaalde keuzes maakt, die dan later toch weer verkeerd uitpakken op nieuwe keuzes van de klant.

Fijne cultuur en verantwoordelijkheid

In zijn eerste maanden vind Erik het leukste dat je nu zelf de keuzes maakt, die tijdens je (afstudeer)stage werden gemaakt door je begeleider. Hij vindt daarnaast de sfeer erg leuk. Erik luncht eigenlijk altijd mee, maar vind het tijdens het werk fijn om niet teveel te worden gestoord. Hij probeert dit bij anderen ook niet te doen. Robin zoekt tijdens het ontwikkelen wat meer contact met collega's. Hij vindt het leuk om stagiairs te ondersteunen in het ontwikkelen, juist omdat hij dit zelf ook altijd erg waardeerde.

Beiden geven aan dat ze het fijn vinden dat er aandacht is voor ontwikkeling bij Covadis. Binnenkort wordt er bijvoorbeeld gezamenlijk een training gevolgd om het PSM1 Certificaat te halen. Zowel Robin als Erik zijn erg benieuwd naar hoe deze training zal zijn en hebben zin om zichzelf te ontwikkelen.

Conclusie

Wij zijn erg blij met de versterking van Robin en Erik. En Robin en Erik hebben het erg naar hun zin bij Covadis. Dat is goed nieuws, tevreden medewerkers is een van de belangrijkste pijlers bij Covadis. Ben jij na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over werken bij Covadis? Neem dan gerust verder een kijkje op onze ‘werkenbijCovadis’ website. Hier lees je 'technische’ blogs van Covadis, wat we buiten werktijd uitspoken, ervaringen van andere collega's en welke vacatures er momenteel openstaan.