Kennismaking nieuwe developers

Bryan & Sander

In september vorig jaar zijn er een tweetal talentvolle ontwikkelaars gestart bij Covadis, Sander en Bryan. In de afgelopen halfjaar hebben ze al een aantal mooie oplossingen gebouwd, hoog tijd om de heren eens te introduceren.

Sander

Sander is 22 lentes jong, houdt van, autorijden en uitstapjes naar een pretpark, dierentuin of de gamehal. Daarnaast is Sander echt een gezelligheidsmonster en drinkt het graag een heerlijk speciaal biertje.

Als softwareontwikkelaar ziet hij het liefst snel resultaat in zijn werk. Daarom werkt hij graag in een Agile omgeving. Sander haalt daarnaast energie uit de samenwerking met zijn team en opleveren van een mooi eindproduct

Bryan

Bryan is net als Sander 22 jaar oud, is altijd goedgemutst en heeft een aantal sportieve hobby's. Zo trotseert hij graag de Arnhemse bossen op de mountainbike en boldert hij in klimhallen en ontspant hij af en toe lekker op de golfbaan.

In zijn werk vindt Bryan het belangrijk om nieuwe uitdaging aan te gaan bij nieuwe klanten of opdrachten. Hij vind het leuk om met nieuwe mensen samen te werken en het domein van de klant te leren kennen. Zodoende kan hij veel leren en zich te blijven ontwikkelen.

Humor en leuke acties

Een belangrijke vraag is natuurlijk: Wat maakt dat jullie voor Covadis hebben gekozen? Bryan kende Covadis al vanuit zijn MBO-opleiding, waar Covadis onder andere de Hackathon voor sponsort. Sindsdien heeft Bryan Covadis altijd gevolgd en andersom. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een afstudeerstage bij Covadis.

Sander zijn wij voor het eerst tegengekomen op de bedrijvenmarkt. Sander heeft daarna de website bekeken en vond die vooral humoristisch, dat past goed bij Sander.

Blijven plakken

Bryan en Sander hebben een succesvolle afstudeerstage bij Covadis gehad. Een goede reden voor Covadis natuurlijk om de heren een contract aan te bieden. Maar, die liefde moet natuurlijk wederzijds zijn.

Voor Sanders gaf vooral de sfeer en de wederzijdse omgang de doorslag. Je wordt gezien en behandeld als volwaardig medewerker van Covadis. "Er heerst geen hiërarchie, waardoor je als stagiair dezelfde kansen krijgt als een werknemer van Covadis".

Daarnaast is voor Sander de afwisseling in werkzaamheden een belangrijke factor in zijn keuze geweest. Tijdens zijn vakantiewerk bij een ander bedrijf heeft Sander aan een standaardpakket gewerkt. Hij mistte daar vooral de uitdaging en afwisseling die je in de diverse maatwerk opdrachten van Covadis wel tegenkomt.

Sander Bussink - Software Developer

Bryan Schoot - Software Developer

Bryan vindt de technische uitdaging bij Covadis erg groot en dat maakt het werk leuk. "Je bouwt bij Covadis applicaties die dicht bij de core-business van een klant liggen, daardoor heb je vaak te maken met complexe logica of externe systemen met bijbehorende uitdagingen". Bovendien vindt hij het fijn dat je als startende softwareontwikkelaar al erg veel verantwoordelijkheid krijgt. Die verantwoordelijkheid moet je wel verdienen, maar als je die hebt verdiend krijg je erg veel vertrouwen om dingen te oplossen zoals jij dat goed vindt.

Als je goed je best doet, komt de rest vanzelf

Bryan

Waar werk je nu aan?

Bryan werkt op dit moment voor een klant in de lenzenindustrie. De uitdaging ligt daarin in het internationale karakter van de klant, je kunt er niet altijd vanuit gaan dat de eindgebruiker zich dezelfde tijdzone bevindt. Het project heeft daarnaast een medisch karakter, waardoor één klein foutje grote gevolgen kan hebben. Zorgvuldigheid en goed testen is dus van groot belang bij het project.

Op dit moment werk Sander aan een project voor het beheer van gebouwen en andere bezittingen. Zijn uitdaging in het project is dat het een nieuwe klant is.

Iedere klant heeft weer een andere werkwijze en een ander domein, wat het erg leuk en afwisselend maakt. Het contact en de korte feedbackloop met de klant maakt het werk erg leuk geeft hij aan. Je hoort als ontwikkelaar snel of je op de goede weg zit en of je de klant op de juiste manier helpt. Sander merkt echt dat zijn input wordt gewaardeerd en dat de input die je levert serieus wordt genomen en vaak wordt opgevolgd.

Een diepe duik

In de eerste maanden bij Covadis wordt je gelijk in het diepe gegooid, geven Sander en Bryan aan. Dat is een enorme uitdaging, maar dat maakt je werk ook ontzettend leuk. Het vraagt uiteraard wel een bepaalde zelfstandigheid van jou als ontwikkelaar, maar als je dat aankunt heb je een ontzettend leuke baan te pakken. Je bent direct een volwaardig onderdeel van het ontwikkelteam van Covadis, je neemt daardoor al na een korte tijd soms belangrijke beslissingen. Dit in combinatie met de sfeer, leuke activiteiten en goedverzorgde lunch en werkomgeving maken dat je als ontwikkelaar een ontzettend leuke baan hebt. De tip die beiden dan ook hebben voor aspirant-covadianen: Ga eens met Tim praten over je ambities, gewoon doen!