Fabriek

In de fabriek van Mombarg hangen televisieschermen waar de belangrijkste informatie van die dag staat. Uiteraard staat daar de productieplanning, maar ook Facebookberichten of ander nieuws over het bedrijf. “Op het scherm staat eveneens het antwoord op de vraag: hoeveel weken werk ligt er nog op de plank?”, vervolgt Van der Drift. “Zo kan het personeel netjes vooruit kijken in de planning, de dag van morgen voorbereiden en gemakkelijker zelf initiatief nemen.”

“Verder zijn we voornamelijk bezig om ons eigen proces, de achterkant, te automatiseren. Onze leverancier kijkt live mee in de productieplanning. Op die manier leveren zij vandaag de spullen die we morgen nodig hebben. De komende jaren gaan we onze klanten steeds meer verblijden met de IT toepassingen die wij bieden.”

Mombarg heeft een diverse groep klanten. Zo levert de specialist uit de achterhoek aan particulieren, zowel grote als kleine aannemers en de bouwmaterialenhandel. Een sprekend product is bijvoorbeeld de prefab kelder. Voor een relatief lage prijs maakt Mombarg hoge kwaliteit betonnen kelders die in één dag geplaatst worden. Overal in Nederland worden ze gebruikt, onder andere als thuisbioscoop, biljartruimte, bar of sauna.

De rol van Covadis

Als partner is Covadis nauw betrokken bij de ontwikkelingen van Mombarg Beton. Het Covadis scrumteam dat bij de processen van Mombarg betrokken is bestaat uit een architect, een analist, een tester en meerdere ontwikkelaars. Voor Mombarg Beton heeft Covadis een calculatiemodule ontwikkeld waarmee snel en overzichtelijk de prijs voor betonelementen berekend wordt. Mombarg heeft een eigen systeem waarin de klantgegevens zijn opgeslagen. Het Mombarg Online Systeem (MOOS) is gekoppeld aan de calculatiemodule. Covadis heeft deze module uitgevoerd als een webapplicatie die overal op de wereld en met ieder apparaat bereikbaar is. Hiervoor heeft de gebruiker alleen internetverbinding nodig. Uiteraard is de module zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in onderhoud. Het is slechts één voorbeeld van de innovatieve IT oplossingen die door Covadis gerealiseerd worden.

Bekijk de gehele video hier of op de Facebookpagina van Mombarg Beton.