IoT-toepassing voor een duurzame wereld

Maatwerk software om de wereld een beetje groener te maken

ConnectedGreen wil de wereld groener maken met slimme technologie. Hiervoor heeft de innovatieve groenspecialist uit Houten een systeem laten ontwikkelen door Covadis. Groenvoorzieners, hoveniers, kwekers en gemeenten maken gebruik van deze software van ConnectedGreen.

Covadis werkt al heel lang samen met de drijvende kracht achter ConnectedGreen. Het systeem van de groenspecialist bestaat uit draadloze sensoren, een slimme cloud-omgeving en een door Covadis ontwikkelde applicatie. De applicatie helpt gebruikers om groenvoorzieningen op afstand te monitoren.

Hoe werkt het?

Jonge bomen en planten zijn kwetsbaar. De sensoren van ConnectedGreen meten de bodemvochtigheid, temperatuur, lichtintensiteit en windkracht. Deze data worden verwerkt door de Covadis-applicatie.

Aan de hand van drempelwaarden die automatisch worden ingesteld op basis van de combinatie van boom- of plantsoort met grondsoort, berekent de app de situatie. Gebruikers krijgen een melding via e-mail of sms als de beplanting te veel of te weinig licht of water krijgt. Vervolgens kan er ingegrepen worden door de groenvoorziener of andere gebruiker, voordat het te laat is.

De app wordt ook ingezet om water te besparen. Als een boom droog is, wordt er niet ingegrepen als er regen op komst is. De applicatie is gekoppeld aan de weersverwachting en voorspelt zo hoe lang het duurt voordat de plant of boom zorg nodig heeft. Hierop wordt vervolgens ingespeeld.

Alle meetgegevens en notificaties worden opgeslagen in een logboek, wat leidt tot een transparantere samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. 

IoT-toepassing

Wat is er bereikt?

  • CO2 reductie door monitoring op afstand: minder controle op locatie nodig.
  • Waterbesparing door realtime inzicht.
  • Besparing op sterfte of vervanging van bomen en planten door tijdig ingrijpen. 
  • Transparante samenwerking  tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.