Pas ik bij Covadis?

Addick Hutzezon - Personeelsnerd Covadis

Niet iedereen past bij Covadis. Zo vanzelfsprekend is het niet. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bedrijfscultuur, -sfeer, -waarden of hoe je het ook wil noemen.  

Maar wie past er dan wél bij Covadis? Nou, zelf maak ik wel eens de vergelijking met een verjaardagsfeest. Daar zit altijd wel iemand waar iedereen een beetje raar naar kijkt. Zo iemand met onbegrijpelijke hobby’s die praat over zaken waar niemand wat van weet. Nou, diegene… Dat zijn wij!! En we hebben elkaar ein-de-lijk gevonden. 

Comfortzone

Als ik dan even rondloop en een aantal collega’s vraag om Covadis in één zin samen te vatten, krijg ik eerst wat moeilijke gezichten voor mij. “Hoezo? Waar heb jij het nou weer over?”, hoor ik vervolgens. Haha! Wat een mooie collega’s heb ik toch. Dit soort vragen liggen vaak totaal buiten de comfortzone, maar daarom vind ik dan ook wel weer leuk om het juist te vragen. Na wat nadenken krijg ik antwoorden als: “Ja lastig, maar ik denk leuk, humorvol en technisch…”. Een andere collega zegt: “Tof innovatief softwarehuis waarbij fun en werk gecombineerd worden.” Wat een voorbeeldig antwoord natuurlijk weer. Een projectleider zegt: “Hardwerkend en knettergek!”.  

Wat steeds terugkomt zijn de technische kennis en het feit dat we het leuk hebben. Wij delen inderdaad onze liefde voor techniek, mooie software én ons gevoel voor (vooral) slechte of flauwe humor. Hier moeten toekomstige collega’s natuurlijk wel bij passen. 

Zak chips 

Zo is het eerste sollicitatiegesprek bij veel collega’s een onvergetelijke ervaring. Bij sommigen kwam er een zak chips op tafel, bij anderen worden ijsjes aangeboden of raadsels besproken. Hoe dan ook, de informele toon is meteen gezet. Als iemand dan enthousiast weggaat, komt er vaak een tweede gesprek waarbij we meer inzoomen op het technische deel. Enthousiast vertellen wij natuurlijk wat we doen, maar we zijn ook razend nieuwsgierig naar hetgeen dat de kandidaat in zijn of haar mars heeft. 

Het interne belang voor de informele sfeer zorgt er voor dat de communicatie open is en blijft. Zo durft iedereen zijn ideeën te uiten. In combinatie met de liefde voor innovatieve oplossingen zorgt dit voor een ontzettend mooie dynamiek. 

Poort 

Covadis is er dagelijks mee bezig om dit in stand te houden en te bevorderen. Naast het feit dat we aan de poort waakzaam letten op wie we binnenhalen, proberen wij alles zo goed mogelijk te regelen voor dCovadianen. Op welke manier vraag je? Een aantal voorbeelden zijn de maandelijkse stoelmassages, onze sportclub, de gameclub, de gezamenlijke lunch, onze kennissessies, de uitjes, een gevulde koelkast, de optie om avondeten te bestellen en nog veel meer. 

Klinkt allemaal wel een beetje gek hé? Nou, dat past wel bij ons… 

Zit jij dit nu te lezen op een verjaardagsfeest waar niemand je begrijpt? Kom dan maar gewoon een keer bij ons op gesprek. Ik zorg wel voor de chips. 

Addick Hutzezon 

Addick Hutzezon faciliteert alle ontwikkelteamleden op verschillende gebieden zodat zij hun werk zo goed en leuk mogelijk kunnen doen. Dat doet hij onder andere door opleidings- en certificeringstrajecten te begeleiden, voortgangsgesprekken te voeren en de bedrijfscultuur te bewaken. Het enige waarbij hij geen rekening met zijn collega’s houdt is zijn humor. Behalve hijzelf stelt niemand die op prijs.