Een half jaar Jeroen & Mustafa

Ontwikkelaars Jeroen en Mustafa werken nu ongeveer een half jaar bij Covadis. En hoewel ze dus nog maar net begonnen zijn, zijn ze niet meer weg te denken uit onze ontwikkelteams! Hoog tijd om de heren eens voor te stellen aan de buitenwereld en de ervaringen van de eerste maanden bij Covadis te delen.

De start

Mustafa startte zijn avontuur bij Covadis met de projectleider van zijn team: Nick Klein Zessink. In een dynamisch ontwikkelteam als het zogeheten All-Stars team, is het belangrijk dat de projectleider weet welke skills je in huis hebt en wat je leuke projecten vindt om aan te werken. Binnen Covadis proberen we daar namelijk zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dit heeft ertoe geleid dat Mustafa samenwerkt met ontwikkelaar Frans van Ottele aan een innovatief project voor SportsFan Media.

De start van Jeroen liep wat anders dan die van Mustafa. De afstudeeropdracht van Jeroen zat nog in de afrondende fase en dat traject heeft Jeroen eerst afgemaakt. Vervolgens heeft hij samen met zijn projectmanager John Verbeek geïnventariseerd waar zijn interesses liggen en wat zijn sterke kanten zijn. Met als resultaat, dat Jeroen samen met ontwikkelaar Jeffrey Haen, aan een uitdagend project voor een recyclingbedrijf heeft gewerkt.

De uitdagingen

Op de vraag “wat waren uitdagingen in het eerste half jaar?” gaf Jeroen aan dat hij niet aan veel dingen moest wennen. Het enige wat voor hem geen prettige situatie was, is het thuiswerken geweest. Mustafa vond het wennen aan een veertigurige werkweek de grootste uitdaging. Wat hem daarin erg heeft geholpen is de flexibiliteit die Covadis biedt in werktijden.

Verder vond Mustafa de periode dat Jelle, de facilitairmedewerker, vakantie had uitdagend. Dit kwam omdat we dan onze eigen broodjes moesten smeren. Zegt hij met een knipoog. Misschien klinkt het een klein beetje verwend, maar dat is iedereen bij Covadis toch wel met hem eens. Conclusie, geen vakantie meer voor Jelle. 😉

“Als je tussendoor even een uurtje pauze wilt is dat geen probleem! Als je aan het einde van de dag je werk maar af hebt en per week je uren maakt.”

Mustafa

Een leerzame periode

Mustafa geeft aan dat hij het leren van (meer ervaren) collega’s erg leuk vindt. Kleine tips en tricks die je als startende ontwikkelaar nog niet kent. Daarnaast vindt hij de interne kennissessies erg nuttig om veel te leren over het vakgebied. Mustafa heeft intussen ook met veel verschillende technieken gewerkt zoals: .NET, PHP, Azure, DevOps, CI/CD en Angular.

Jeroen vindt de afwisseling in projecten en ook met technieken erg interessant. Waar hij in zijn eerste maanden vooral bezig is geweest met een applicatie voor een recyclebedrijf, werkt hij nu samen met collega Mark en developers van de klant aan fabrieksautomatisering voor een lenzenproducent. Hij is in het laatstgenoemde project veel bezig met machine automatisering, terwijl hij in het eerste project vooral bezig was met het ontsluiten van data op een front-end ontwikkeld in Angular.

Tot slot is het Jeroen duidelijk geworden dat het YAGNI-principe erg belangrijk is in de praktijk. Hij paste dit tijdens zijn schoolperiode ook al veel toe, maar in de praktijk blijkt het ook erg nuttig om een pragmatische aanpak te hanteren. Iets wat wij bij Covadis heel erg waarderen.

De verbeterpunten

De laatste vraag aan de jongens was: Wat kan er beter? Beiden gaven aan dat ze eigenlijk geen verbeterpunten zien, naast het werk is ook de onboarding en hardware goed geregeld. Maar als Jeroen toch iets mag aankaarten, wil hij naast zijn derde beeldscherm nog een vierde. Zo zie je maar dat je altijd wat te wensen blijft houden! 😉

Resumé

Kortom, er zijn weer twee goede ontwikkelaars toegevoegd aan de gelederen van Covadis die hun draai al goed hebben gevonden. Ben jij na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over werken bij Covadis? Neem dan gerust verder een kijkje op onze ‘werkenbijCovadis’ website. Hier lees je 'technische’ blogs van Covadis, wat we buiten werktijd uitspoken, ervaringen van andere collega's en welke vacatures er momenteel openstaan.