Drie dingen die jij moet weten voor je Covadiaan wordt

Het is namelijk niet voor iedereen ;)

Je bent opzoek naar een nieuwe baan en je wilt op een fijne plek werken, logisch toch? Maar alle bedrijven roepen dat zij de leukste werkgever zijn. De beste (informele) sfeer hebben, je in de pauze een lekkere lunch krijgt en de vrijmibo’s legendarisch zijn. Als iedereen dat roept, hoe weet je dan hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer? Daarom heb ik voor jou mijn top drie dingen opgeschreven die je moet weten voordat je bij Covadis aan de slag gaat. Zo kan jij bepalen of Covadis dé plek is voor jou!

De bedrijfscultuur

Overal is een “leuke” bedrijfscultuur te vinden. Maar wat precies bij jou past, dat is natuurlijk een erg specifieke vraag. Maar toen ik zelf opzoek ging, vond ik vooral een nuchtere bedrijfscultuur belangrijk. Maar wat is nuchter? Een omgeving waarbij er ruimte is voor persoonlijke aandacht en waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar hard werken belangrijk is maar er ook ruimte is voor ontspanning en af en toe een geintje. De cultuur hier voelt een beetje als die van een grote vriendengroep. Maar wat centraal staat is dat we hard werken en elkaar helpen om mooie oplossingen te bouwen.

Verder is bij Covadis niet alles vastgelegd, daar moet je dus wel van houden. Veel dingen worden “on the fly” geregeld. Een voorbeeld hiervan zijn de opleidingen. Zelf ben ik nog startent in het vak van projectmanager, maar er is geen uitgeschreven opleidingspad van certificeringen die ik moet halen. Persoonlijk houd ik daar ook niet van. Wat we wel hebben is iemand die samen met je kijkt welke opleidingen of trajecten goed bij je passen. Wat ik belangrijk vind is dat een traject ook daadwerkelijk wat toevoegt voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Gezelligheid en een klein beetje inmenging in je privéleven

Er wordt bizar veel voor je geregeld. Na een lange dag werken heb ik bijvoorbeeld niet altijd meer zin om te koken. Dat hoeft dan ook niet, want wij hebben een grote vriezer in de kantine waar je een lekkere gezonde maaltijd uit kunt halen. Mijn persoonlijke favoriet is toch echt de kip piri piri. Maar ik heb bijvoorbeeld ook afgelopen herfst bijvoorbeeld mijn Scrum-certificering behaald samen met een aantal collega’s, wat naast leerzaam ook erg gezellig was.

Wat ik ook erg bijzonder vond was de moederdagactie van vorig jaar. Helaas werkte ik toen nog niet bij Covadis, maar dat maakt het niet minder leuk. Veel van mijn collega’s vergeten dat soort feestdagen. Daarom heeft Covadis vorig jaar namens de collega’s een borrelpakket opgestuurd naar alle moeders.

Samengevat; als je bij Covadis gaat werken moet je wel houden van een beetje gezelligheid naast het werk en een klein beetje inmenging in je privé leven. Er is niks verplicht, maar je krijgt alleen de volledige “Experience” als je af en toe eens naar een LAN-Party, spelletjesavond of training komt. Maar dat is natuurlijk ook helemaal geen straf, want ze zijn nog eens gezellig ook.

Je krijgt kansen

Toen ik bij Covadis kwam werken had ik nog weinig ervaring als projectmanager, maar vooral als ontwikkelaar en teamleider. Wat ik nodig had is de kans om dat in de praktijk te leren en cursussen en opleidingen te volgen. Veel bedrijven bieden cursussen en opleidingen aan. Maar wat ik erg bijzonder vind is dat ik hier de kans heb gekregen om iets te doen waar ik nog weinig ervaring in heb. Als ik naar mijn collega’s kijk dan ben ik niet de enige die een bijzondere afslag heeft genomen in mijn carrière. Zo is de collega die verantwoordelijk is voor werving en selectie oorspronkelijk begonnen als developer. We hebben daarnaast een product owner die eerder werkte als tester. Covadis durft te investeren in het leertraject van nieuwe medewerkers door kansen te bieden. Belangrijk hierbij is wel dat je qua mentaliteit en inzet bij de Covadis-cultuur past. Uniek denk ik, aangezien ik dat niet veel bij andere bedrijven heb gezien.

Conclusie

Heb ik je alles kunnen vertellen over Covadis? Sowieso niet, maar ik heb je wel een overzicht gegeven van de dingen die mij het meest zijn opgevallen in de afgelopen maanden hier. Hopelijk helpt het jou in je zoektocht! Het belangrijkste dat ik je kan meegeven: “Kijk goed wat je echt belangrijk vindt en doe daarin geen concessies. Zoek een bedrijf dat goed bij je past. Zelf pluk ik daar de afgelopen maanden echt de vruchten van!”