Flexibele werkplekken organiseren

Simon begon in september 2021 aan zijn afstudeerstage van een halfjaar. Middenin de coronatijd, waarin organisaties meer dan ooit met flexibele werkplekken gingen werken. Dat gold zeker ook bij Covadis, want we groeien flink en ons nieuwe kantoor in Arnhem was er toen nog niet. Voor ons kantoor in Doetinchem ontwikkelde Simon als afstudeerproject daarom een managementsysteem voor het beheer en gebruik van flexwerkplekken.

Flexwerken klinkt heel leuk, maar je moet het wel goed organiseren. Anders wordt het al snel veel minder leuk. Daarom wilde ik het gebruik van de plekken intern goed inzichtelijk maken

Met een enquête bracht Simon in kaart waar zijn nieuwe collega’s en de organisatie behoefte aan hadden. Daar kwamen waardevolle ideeën uit voort. Bijvoorbeeld automatische herkenning van iedere laptop, wanneer iemand inplugt op een werkplek. Op die manier weten we altijd waar er eventueel nog een werkplek is waar iemand kan zitten. Naast realtime inzicht bleek het ook handig als de historie van de bezetting ook inzichtelijk is.

Dit was in die tijd zeker erg handig vanwege de afwijkende werksituatie door Covid. En zo groeide het wensenlijstje. De belangrijkste punten heeft Simon verwerkt in een webapplicatie (met vrije filtering) voor de interne homepage. Die geeft medewerkers inzicht in de bezetting. “Ik vond het leuk en nuttig om onderzoek te doen, maar vooral ook om een echt eindresultaat af te leveren. Zelf werkte ik het meest op kantoor. Ook wel thuis, maar het liefst op kantoor. Hier hangt een prettige en gezellige sfeer en er was altijd hulp in de buurt als ik dat even nodig had voor mijn project.”